Între timp, Missouri dă în judecată Beijing pentru daunele cauzate de pandemie

Procurorul general din Missouri, Eric Schmitt, a intentat un proces împotriva guvernului chinez pentru pierderi de vieți și consecințele economice ale coronavirusului din Missouri, raportează Cnn.   Procesul, primul intentat de un stat împotriva Chinei, este îndreptat împotriva guvernului de la Beijing, a Partidului Comunist Chinez și a altor instituții acuzând guvernul că ar fi ascuns informații, au arestat  denunțătorii și a negat „natura” virusului, cu consecințe grave în Missouri.

În Missouri s-au înregistrat  cel puțin 6.105 de cazuri de coronavirus și cel puțin 229 de victime, conform numerelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Acțiunea legală a fost întreprinsă în sensul că, autoritățile chineze au „înșelat publicul, au ascuns informațiile cruciale, au arestat denunțătorii, au negat  faptul că virusul se transmite de la om la om chiar și în fața unor dovezi clare, au distrus cercetările medicale critice, au permis expunerea la virus a milioane de persoane și chiar au acumulat echipamente personale de protecție, provocând astfel o pandemie globală care ar fi putut fi evitată.

Și din nou: Missouri acuză China că nu a informat imediat Organizația Mondială a Sănătății despre dovezile adunate cu privire la transmiterea de la om la am  atunci când a raportat prima dată epidemia. Un alt punct se referă la întârzierea cu care liderii chinezi au acționat pentru a elimina răspândirea virusului, permițând mii de persoane să călătorească către și dinspre Wuhan

Coronavirus, povestea laboratorului din Wuhan în centrul îndoielilor și suspiciunilor încă de la înființare

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.