Într-un oraș din Rusia, blana câinilor și-a schimbat culoarea în albastru: vina deșeurilor chimice din zonă

În orașul Dzerzhinsk , din provincia Nizhni Novgorod, Rusia central-europeană, în ultimele zile a fost văzuți un o haită de câini fără stăpân , a căror blană avea culoarea albastră. Potrivit experților, blana câinilor s-a schimbat din cauza deșeurilor chimice dintr-o industrie locală.

Imaginile suprarealiste au fost împărtășite pe diverse rețele de socializare de către locuitori , trezind evident reacții de mare surpriză și îngrijorare.

Experții cred că, culoarea lor ciudată a fost cauzată de unele deșeuri chimice găsite în zonă . În special, sulfatul de cupru cu care câinii ar fi intrat în contact ar fi putut determina blana lor în albastru . Dzerzhinsk, situat la aproximativ 370 de kilometri de Moscova, a fost unul dintre principalele locuri de producție a armelor chimice din Rusia până la începutul anilor ’90.

Citește și Mușcată și sfâșiată în somn de câinele unui membru al familiei, Keira moare la 25 de ani: animalul va fi ucis

Autoritățile locale intenționează acum să prindă câinii pentru un control medical. “Trebuie verificată sănătatea lor de sănătate și trebuie să descoperim motivul real pentru care acești câini au devenit albaștrii”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.