Într-o peșteră, printre animale sau în mormintele unui cimitir: iată unde trăiesc copii sirieni

În interiorul unei peșteri pentru animale sau printre mormintele unui cimitir, se află adăposturile improvizate ale copiilor sirieni strămutați în provinciile Idlib și Aleppo. Potrivit Unicef, peste 500.000 de copii fug de violență în nord-vestul Siriei. Mii de oameni sunt nevoiți să doarmă în aer liber. Chiar și ieri, cinci civili și-au pierdut viața într-un raid aerian. Președintele turc Erdogan avertizează: „Intervenția noastră armată asupra lui Idlib este iminentă”.

O peșteră pentru animale. Acesta este ultimul refugiu mizerabil al cel puțin 8 familii care fug cu violență în provincia Alep, în nord-vestul Siriei. Aproximativ 22 de persoane, inclusiv mulți copii, locuiesc de câteva zile în subteran, fără niciun fel de încălzire. Pe podea, sunt așezate unele covoare care sunt patul subțire pentru a evita dormirea în contact direct cu solul rece al peșterii înguste. Peștera este situată în apropierea satului Taltouna, la 17 kilometri de Idlib, capitala provinciei omonime de săptămâni întregi, atacată de armata guvernamentală și aviația rusă.

Citește și Coronavirus, rata mortalității în funcție de vârstă, sex și boli preexistente

https://twitter.com/rezaakasu/status/1231790044010237952

Copiii și tinerii cutreieră mormintele cimitirului Sarmada, la câțiva kilometri de granița cu Turcia. Cei mai tineri dorm în camera de rugăciune Campo Santo, care a devenit adăpostul brusc pentru zeci de familii siriene deplasate de luptă. Acestea sunt doar ultimele imagini ale stării cumplite a aproximativ 900.000 de persoane strămutate din nord-vestul Siriei. Taberele de refugiați, precum Atmeh, sunt o „mare de corturi” așa cum a numit-o Mark Cutts, coordonatorul umanitar adjunct al Organizației Națiunilor Unite pentru criza siriană.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.