„Instagram ne spionează cu camera pentru a obține informații confidențiale”: o utilizatoare dă în judecată Facebook

O utilizatoare dă în judecată Facebook. În seara zilei de joi, 17 septembrie a fost depusă o citație în mod oficial la Tribunalul Federal din San Francisco  de către o utilizatoare Instagram (Brittany Conditi), care susține că  folosirea aparatului de fotografiat de către aplicație aplicației este intenționată , și că se întâmplă atunci când acesta este închis,  pentru a colecta „ date profitabile și valoroase despre utilizatorii săi de care altfel nu ar avea acces”.

Femeia originară din New Jersey, susține că Facebook și Instagram au obținut informațiile sale personale „extrem de private și intime” pentru „a face cercetări de market”. Potrivit rapoartelor din Daily Mail, proprietarii de iPhone ar fi observat că Instagram încearcă să acceseze camera chiar și atunci când aplicația este închisă, cu o notificare către cei care au actualizat iOS 14 beta, lansat în iulie.

Citește și : OMS: „Trebuie să ne pregătim acum pentru următoarea pandemie”

Prin colectarea datelor personale extrem de private și intime despre utilizatorii lor, chiar și în intimitatea caselor lor”, Instagram și Facebook sunt capabili să colecteze „informații valoroase”, se citește în plângerea depusă de femeie. Facebook a refuzat să comenteze în acel moment acuzația. Deja luna trecută, gigantul Menlo Park a fost acuzat că a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a colecta ilegal date biometrice de la peste 100 de milioane de utilizatori.

Compania – care deține atât rețeaua socială Facebook, cât și Instagram – a negat acuzația. Notificările trimise, care avertizau că Instagram accesează camera iPhone, ar fi conform lui Zuckerberg „doar bug-uri”.

„Remediem o eroare cu iOS 14 Beta care indică în mod incorect că unele persoane folosesc camera atunci când nu sunt deschise. Noi nu avea acces la camera și este înregistrată fără conținut „ , a declarat  purtătorul de cuvânt de la Fcaebook potrivit Daily Mail.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.