Înșelătoria vaccinului în China: fiole cu apă sărată vândute ca ser anti-Covid, 80 de arestări

Poliția chineză a arestat peste 80 de persoane acuzate că au fost implicate într-o tură de vaccinuri contrafăcute Covid-19, au informat presa oficială, pe fondul eforturilor de la Beijing de a administra milioane de doze înainte de lunarul lunar de sărbători de Anul Nou. Potrivit agenției de știri Xinhua, grupul criminal au umplut pur și simplu flacoanele cu apă sărată și le-a vândut ca vaccinuri Covid-19.

Poliția a efectuat mai multe raiduri în mai multe orașe din provinciile de est Jiangsu și Shandong, confiscând „mai mult de 3.000 de vaccinuri false Covid-19”, a raportat Xinhua, în timp ce numărul de vaccinuri contrafăcute vândute până acum este neclar, deși anchetatorii au raportat că au putut urmări destinația finală a fiolelor.

China accelerează eforturile de vaccinare a cel puțin 50 de milioane de oameni înainte de începerea Anului Nou Lunar, când sute de milioane de oameni vor călători la familiile lor de origine.

Citește și Alerta din Marea Britanie: „Varianta engleză se schimbă în continuare”

Vaccinul Sinopharm de stat a fost aprobat de autoritățile de reglementare chineze pentru uz general în decembrie, dar neîncrederea pe scară largă rămâne ridicată, deoarece China nu este străină în scandalurile de vaccinuri.

În 2018, marele producător Changsheng Bio-Technology a primit o amendă de 1,3 miliarde de dolari, după ce autoritățile au constatat că produsele nu respectă standardele.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.