Insectele spatiale ataca statia internationala, alarma NASA: “Corode metalul”

NASA a emis un avertisment că stația spațială internațională ar fi atacată de “insecte spațiale”.

Un nou studiu a arătat, de fapt, că ISS este infestat cu bacterii și ciuperci care se adăugă la microorganismele care trăiesc la bordul spațiului care orbitează în jurul pământului. Bacteriile nu reprezintă doar o amenințare pentru sănătatea astronauților, ci pot fi și periculoase pentru stația în sine și pentru stabilitatea sa structurală.

 

NASA a raportat că unii dintre ei sunt capabili să corodeze metalul de pe Pământ, ceea ce înseamnă că pot ataca potențial ISS

 

Dr. Camilla Urbaniak, autoarea unui raport privind “comunitățile microbiene și micologice”  a declarat: “Unele dintre microorganismele identificate pe ISS au fost, de asemenea, implicate în coroziunea microbiană indusă pe pământ. Cu toate acestea, rolul coroziv pe care îl joacă în cadrul stației internaționale trebuie verificat ».

 

Ea a adăugat: “Pe lângă faptul că trebuie să descoperim  efectul pe care le au aceste microorganisme, este necesar să înțelegem impactul lor potențial asupra navelor spațiale. Va fi important să le studiem pentru a menține stabilitatea structurală a aeronavei în timpul misiunilor spațiale pe termen lung”.

 

Nu este încă cunoscut dacă și cât de periculoase sunt aceste microorganisme pentru astronauții aflați la bordul ISS. Bacteriile se dezvoltă cu o viteză impresionantă: “Este încă necunoscut dacă aceste bacterii ar putea avea repercusiuni asupra astronauților ISS”, a adăugat dr. Checinska Sielaff.

 

“Aceasta ar depinde de o serie de factori, inclusiv starea de sănătate a fiecărui individ și modul în care aceste microorganisme se dezvoltă în mediul spațial. Indiferent de aceasta, descoperirea posibilelor microorganisme care provoacă boli ar evidenția importanța studiilor ulterioare pentru a examina modul în care se comportă în spațiu “.

De Claudiu Bot

Te-ar putea interesa și Nu suntem singuri. Harvard: ” Exista o alta lume extraterestra”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.