Inocenți măcelăriți: în Peru 227 de copii au fost uciși ”pentru a opri vremea rea”

Inocenți măcelăriți: în Peru 227 de copii au fost uciși ”pentru a opri vremea rea”

Experții cred că au găsit locul de înmormântare al celui mai mare ritual de sacrificare a copiilor înregistrat vreodată.

Scheletele a 227 de copii, care au fost sacrificate în același timp, au fost descoperite într-un mormânt de pe coasta de nord în Peru, scrie The Sun.

Copiii sacrificaţi, cu vârste cuprinse între patru şi 14 ani, au fost ucişi conform unui ritual executat în onoarea zeilor civilizaţiei Chimu pentru a le potoli mânia, considerată responsabilă pentru catastrofele naturale, care erau în realitate asociate fenomenului climatic El Nino.

“Prea bătrân să mai facă rău cuiva” iese din închisoare la 77 ani și ucide o femeie în fața copiilor săi

Arheologii au descoperit, de asemenea, dovezi ale unui episod de ploi abundente la momentul sacrificării. Se crede că tinerii au fost sacrificați pentru a potoli zei și a opri vremea rea.

O groapă comună conţinând rămăşiţele a 56 de copii a fost scoasă la iveală în iunie 2018 în acelaşi sit din Pampa la Cruz, iar o alta, în care au fost găsite rămăşiţele a 140 de copii şi a 200 de lame tinere a fost descoperită în aprilie acelaşi an în apropiere, în situl Huanchaquito.

Experții susțin că toți acești copii au fost uciși printr-un îngrozitor ritual prin care inimile copiilor erau practic smulse din corp.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.