Inocenta copilariei la granita dintre SUA si Mexic, leagane pentru copii despartiti de zid / VIDEO

La granița dintre Statele Unite și Mexic, au fost instalate așa-zisele  ”virgulele roz”, leagăne colorate care permit copiilor să se joace împreună chiar dacă sunt despărțiți de un perete, o modalitate de a depăși, chiar și doar pentru distracție, acel zid mult discutat . Ideea vine din partea a  doi arhitecți californieni: ”Astfel, copiii și adulții sunt legați dincolo de barierele dintre cele două state. Pentru a cunoște ce se întâmplă  pe o parte a zidului are un efect pe cealaltă parte”.

Citește și Destinul tragic migrantilor din SUA-Mexic: o femeie si trei copii au fost gasiti morti  

 

Ronald Rael, profesor de arhitectură din Berkeley și Virginia San Fratello, profesor de proiectare la San Jose State, deja în 2009 realizase proiectul „Peretelui Teetertotter”, cu ideea de a transforma Zidul într-un element al diviziei ” ca un fulcru “între cele două țări, un moment de întâlnire și interacțiune.

Cum puteți vedea din imaginile distribuite pe rețelele de socializare, aceste leagăne roz permit copiilor americani și mexicani să se joace împreună: la începutul proiectului, care a început în urmă cu 10 ani, zidul trebuia să acționeze ca un „centru de gravitație” și să permită locuitorilor celor doi părți să interacționeze în ciuda zidului.

 

View this post on Instagram

One of the most incredible experiences of my and @vasfsf’s career bringing to life the conceptual drawings of the Teetertotter Wall from 2009 in an event filled with joy, excitement, and togetherness at the borderwall. The wall became a literal fulcrum for U.S. – Mexico relations and children and adults were connected in meaningful ways on both sides with the recognition that the actions that take place on one side have a direct consequence on the other side. Amazing thanks to everyone who made this event possible like Omar Rios @colectivo.chopeke for collaborating with us, the guys at Taller Herrería in #CiudadJuarez for their fine craftsmanship, @anateresafernandez for encouragement and support, and everyone who showed up on both sides including the beautiful families from Colonia Anapra, and @kerrydoyle2010, @kateggreen , @ersela_kripa , @stphn_mllr , @wakawaffles, @chris_inabox and many others (you know who you are). #raelsanfratello #borderwallasarchitecture #teetertotterwall #seesaw #subibaja

A post shared by RAEL (@rrael) on

Acum, când Donald Trump a obținut deblocarea de fonduri de la Curtea Supremă pentru construi zidul mai mare,  cei doi artiști au decis să realizeze acest proiect cu o instalație performantă la care ieri au participat multe persoane de pe ambele părți ale graniței.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.