Îngrijorarea OMS: „Africa nu este pregătită pentru vaccinarea în masă”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut țărilor africane să-și îmbunătățească rapid capacitatea de a-și vaccina populațiile împotriva coronavirusului, avertizând că continentul este „departe de a fi pregătit” pentru vaccinarea în masă.

Văzând că a existat o accelerare a căutării unui vaccin la începutul acestei luni, în urma anunțurilor promițătoare ale mai multor producători, OMS a cerut Africii să-și intensifice pregătirile, afirmând într-o declarație că este gata doar la 33 la o sută. Acest procent, evaluat pe baza datelor furnizate de 40 de țări ale continentului pe o serie de criterii, este pentru moment mai mic decât obiectivul de 80%, potrivit organizației.

Citește și Italia, cumpără un pachet de rulouri și găsește o bucată de deget

“Planificarea și pregătirea vor fi cheia acestei sarcini fără precedent”, a declarat directorul regional al OMS, Matshidiso Moeti, într-o conferință de presă virtuală, menționând că obiectivul era vaccinarea a 3% dintre africani până în martie 2021 și 20 la sută până la sfârșitul anului viitor.

Principalele neajunsuri se referă la lipsa de fonduri, instrumente de măsurare și comunicare cu populațiile, iar remedierea acestei „solidarități internaționale va fi imperativă”, a indicat el. OMS estimează costul imunizării populațiilor prioritare numai în Africa la aproximativ 4,8 miliarde de euro. Țările africane vor beneficia de o parte a mecanismului de achiziție și distribuție a vaccinului Covax, precum și de finanțarea Băncii Mondiale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.