Infernul din California, două incendii au scăpat de sub control. Peste 100.000 de evacuați

California continuă să ardă: în câteva ore, un incendiu imens, Silverado Fire, s-a cvadruplat, extinzându-se pe 5.900 de hectare și forțând peste 100.000 de oameni să-și abandoneze casele pe dealurile Irvine, la aproximativ 60 km sud-est de Los Angeles.

Citește și Polonia, avortul este declarat neconstituțional chiar și în caz de malformație severă a fătului

Pentru a complica considerabil intervenția a 500 de pompieri, dintre care doi au fost grav răniți, au fost condițiile meteorologice nefavorabile: seceta extremă și vânturile puternice au împiedicat Canadairul să decoleze, în timp ce multe drumuri au fost blocate de incendiu.

Incendiile din California , cele mai grave din istoria statului, au ucis 31 de persoane și au distrus 16.187 de kilometri pătrați de vegetație și teren. Până în prezent sunt încă active 22 de incendii, 34 de milioane de persoane trăind în zone de alertă roșie și 4 mii de pompieri de serviciu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.