Infecțiile cresc în mod exponențial: alerta Covid atinge nivelul 4

În Regatul Unit, alerta Covid atinge nivelul 4. Numărul infecțiilor este foarte mare și a crescut exponențial, astfel încât autoritățile sunt gata să ridice nivelul de alertă. Decizia este așteptată să fie anunțată de ministrul sănătății, Matt Hancock, la sfatul oamenilor de știință. În doar 48 de ore, au fost înregistrate 4368 de cazuri și situația este cu adevărat alarmantă. Autoritățile speră să nu trebuiască să atingă nivelul 5 sau maxim, în cazul în care există riscul ca sistemul de sănătate să se prăbușească și să fie necesar un alt blocaj național .

Citește și Indiferența oamenilor, ucide! Un pinguin a murit după ce a înghițit o mască aruncată pe plajă

Prim-ministrul Boris Johnson încearcă în toate modurile să evite un nou blocaj, dar dacă lucrurile continuă să se înrăutățească, ar putea deveni singura soluție. Consultanții științifici au avertizat că ar putea exista până la 50.000 de cazuri noi de Coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie dacă nu sunt implementate noi acțiuni de izolare.

În acest moment, credem că epidemia se dublează cam la fiecare șapte zile. Dacă continuă fără întrerupere și crește ar sfârși cu aproximativ 50.000 de cazuri la jumătatea lunii octombrie pe zi. Acest lucru ar duce la aproximativ 200 de decese pe zi luna următoare,  în noiembrie. Prin urmare, provocarea este să vă asigurați că timpul de dublare al infecției nu rămâne la șapte zile, ci scade. Acest lucru necesită viteză și acțiune”, a explicat profesorul Sir Patrick Vallance . Aproape 15 milioane de cetățeni din mai multe localități au fost blocați.

Citește și  Covid, Spania: peste 31 de mii de cazuri și 168 de decese în weekend

În acest moment, sunt examinate noi măsuri de izolare, pentru a evita blocarea totală, care ar provoca daune grave sistemului economic. În următoarele zile va avea loc o reuniune a comitetului de urgență al guvernului Cobra dedicată noilor măsuri care urmează să fie adoptate. La reuniune vor participa și șefii guvernelor locale din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. S-ar putea să existe o nouă blocadă a restaurantelor și barurilor în zonele în care au fost cele mai alarmante focare, precum și mai multe patrule de poliție pentru a asigura respectarea regulii de până la 6 persoane adunate .

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.