Indonezia, vulcanul Semeru a erupt: sate întregi acoperite cu cenușă

Vulcanul Semeru a erupt acoperind satele învecinate cu cenușă și sulf. Muntele, înalt de 3676 metri, este situat în districtul Lumajang și este cel mai înalt de pe insula indoneziană Java. De zile întregi, autoritățile au detectat o intensificare a activității vulcanice în țară. Acum două zile, în provincia Nus Tenggara, peste 4.600 de persoane au fost evacuate după erupția din Lewotolok pe care s-a format o coloană de fum înaltă de 4.000 de metri.

Vulcanul este activ din 2017, iar acum alerta a fost  setată  la al doilea nivel . În noiembrie, peste 1.800 de persoane și-au părăsit locuințele după o creștere a activității vulcanice din Merapi, la 30 km de centrul Jakarta.

Citește și Coronavirus, profeția lui Sylvia Browne: „Epidemie gravă în 2020”

Potrivit vulcanologului Mirzam Abdurrahman, de la Institutul de Tehnologie Bandung, activitatea eruptivă poate crește simultan în diferiții munți, deoarece vulcanii se află pe placa Sunda situată în partea de sud-est a Asiei și care include partea de sud a peninsulei, partea de est a Mării Andaman, Marea Chinei de Sud, partea de sud a Filipinelor și insulele Borneo, Sumatra și Java.

Indonezia este o țară cu o intensitate ridicată a cutremurelor, deoarece este situată pe „Inelul de foc”, linia care se desfășoară în jurul Oceanului Pacific. Peste jumătate din vulcanii activi în lume deasupra nivelului mării fac parte din Inel. La sfârșitul anului 2018, explozia unui vulcan între insulele Java și Sumatra a provocat o alunecare de teren subacvatică care a declanșat un tsunami ucigând mai mult de 400 de oameni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.