Indonezia, vulcanul Merapi a erupt: coloană de fum și cenușă peste 6000 de metri înălțime

Panică în Indonezia din cauza erupției vulcanului Merapi, unul dintre cele mai active din țară.

Imaginile arată coloana gigantică de fum și cenușă de până la 6000 de metri înălțime care a acoperit întreaga zonă înconjurătoare. Cenușa, amestecată cu nisip, a ajuns până la 10 km distanță. Autoritățile nu au ridicat deocamdată nicio alertă, dar au închis aeroportul din orașul Solo, cunoscut sub numele de Surakarta, la aproximativ 40 km distanță de vulcan.

Citește și Mămică de 17 ani ucisă în somn de fostul iubit: cadavrul tinerei se afla lângă bebelușul ei de 3 luni

Cea mai recentă erupție majoră a vulcanului Merapi, localizată pe insula Java, în 2010 a ucis peste 300 de oameni și a forțat peste 280.000 de oameni să evacueze orașul. Aproximativ 60 de oameni au murit în urma erupției din 1994, în timp ce aproximativ 13000 de persoane au murit în 1930.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.