Indonezia: o fabrică de batik inundă și un râu roșu sânge colorează străzile

În Indonezia , micul sat Jenggot a fost literalmente colorat de un râu roșu ca sângele , cu străzi, garaje și case complet inundate. Aceasta este consecința unei inundații care a afectat o fabrică de batik , o tehnică folosită pentru a colora țesăturile. Deșeurile din fabrică, diluate în apa de ploaie, au inundat în străzile satului.

Videoclipurile și imaginile sunt impresionante și au devenit rapid virale, dar fenomenul nu este deloc neobișnuit în regiune.

Locuitorii au explicat că satul lor este adesea străbătut de râuri colorate atunci când plouă, inunda fabricile de batik, dispersând coloranții în apă. Apariția inundațiilor din aceste zile este mai consistentă decât de obicei, deoarece ploile au fost deosebit de intense. Publicul susține, de asemenea, că cineva răspândește în mod deliberat vopsele pe străzi, accentuând o problemă cunoscută de mult timp.

Citește și Lolla, tânăra cu ochi albaștri și mulatră care a trăit acum 5.700 de ani: descoperit ADN-ul într-o „gumă de mestecat”

Și pentru că este vorba de deșeuri, locuitorii se tem că o cantitate atât de mare de coloranți va avea repercusiuni negative asupra mediului și sănătății . Mulți se plâng de iritații ale pielii datorate expunerii la apă contaminată.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.