Indonezia liberează 30.000 de prizonieri pentru a evita epidemia de Covid-19 în închisori

Aproximativ 30.000 de prizonieri vor fi eliberați  în Indonezia, pentru a evita creșterea infecțiilor cu coronavirus în închisorile sale supraaglomerate . Vor fi eliberați doar cei care au executat două treimi din pedepse. Decizia a fost luată după ce atât SUA cât și și Iran au anunțat punerea în libertate a prizonierilor în încercarea de a stopa o răspândire accelerată a Covid-19 în închisori.

Mulți se tem că lipsa de condițiilor în închisori îi face pe deținuți să fie deosebit de vulnerabili la răspândirea bolilor. Datele oficiale relatează că în închisorile din Indonezia se numără  270.386 de deținuți , cu două ori mai mult decât capacitatea  închisorilor. Războiul împotriva drogurilor a dus la o creștere a numărului de persoane condamnate.

Oroarea continuă: Coronavirus, China redeschide piețele de carne

Bambang Wiyono, purtătorul de cuvânt al Ministerului, a declarat ieri stare de urgență națională. Până în prezent în Indonezia s-au înregistrat 1.414 infecții și 122 decese cauzate de virus, însă unii oficiali și experți consideră că lipsa testelor  a contribuit în întinderea epidemiei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.