Indonezia: închisoare și amenzi pentru raporturi extraconjugale și avort

Închisoare și amenzi pentru raporturi extraconjugale și până la patru ani de închisoare pentru femeile care au făcut avort. Este ceea ce prevede noile legi care ar putea fi introduse în curând în Indonezia și care, potrivit principalelor mass-media internaționale, sunt foarte probabile să fie aprobate, limitând foarte mult drepturile femeilor.

Țara are o majoritate musulmană și mulți cred că statul ar trebui să controleze comportamentul cetățenilor și să-i pedepsească pe cei care  nu ascultă de de legile Islamului. Modificările aduse vechiului cod penal au drept scop pedepsirea severă a celor care întrțin raporturi în afara căsătoriei, fie că sunt consensuale, fie că nu. Această nouă lege  ar putea prevedea, pentru transgresori, o pedeapsă minimă cu o amendă de 10 milioane de rupii, trei luni de salariu mediu al unui indonezian dar și șase luni de închisoare.

Calvarul prostituatelor românce din Italia: bătute, violate și jefuite, italian arestat

O femeie care abortează, cu excepția cazurilor de urgență medicală sau a violului, ar fi prevăzută o detenție „maximă” de patru ani. Și nu numai, o nouă lege ar pedepsi pe oricine care prescrie sau face publicitate de contracepție între minori ca „promovare neautorizată a instrumentelor de avort”. Infracțiune pentru care se riscă până la șase luni de închisoare.

Human Rights Watch a comentat actualul proiect de lege ca o încălcare a drepturilor femeilor, minorităților religioase și persoanelor lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi, precum și libertatea de exprimare și de asociere “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.