Indonezia, încălcarea șariei: cuplurile necăsătorite biciuite în piață

În provincia Aceh, Indonezia, doisprezece persoane au fost arestate și apoi biciuite în public pentru că au avut o relație în afara căsătoriei

Legea islamică nu iartă. În provincia Aceh, Indonezia, șase cupluri au fost duse în stradă și au fost biciuite în  public.
Vina lor serioasă? Au avut o relație în afara căsătoriei. Așa cum raportează Askanews, cele doisprezece persoane  au fost arestate la sfârșitul anului trecut în timpul unui control din partea poliției, într-un hotel din capitala provinciei, Banda Aceh.

”Infracorii” au petrecut câteva luni în închisoare.

La sfârșitul măsurii restrictive, inculpații au fost luați în stradă și au fost nevoiți să ajungă pe o scenă construită pentru această ocazie. În fața unui public format din trecători, curioși și jurnaliști, toți vinovații au fost biciuiți.

Descopere îngrozitoare: peste 2000 de feți avortați au fost găsiți la domiciliul unui medic ginecolog

Această pedeapsă este o practică destul de frecventă în Aceh. În această regiune a Indoneziei cu o majoritate de religie musulmană, de fapt, se aplică sharia. Anumite comportamente, cum ar fi jocurile de noroc, consumul de alcool și relațiile homosexuale, sunt declarate ilegale și, prin urmare, pedepsite.

Cu toate acestea, numărul de lovituri depinde de tipul de infracțiune comisă. Șapte dintre ei au fost găsiți în compania unui individ de sex opus,  25  au fost găsiți că au relații intime în afara căsătoriei.

“Această lege are un efect disuasiv nu numai pentru infractori, ci și pentru spectatorii care urmăresc”, a spus Marwan, un ofițer responsabil pentru aplicarea șariei.

“Durerea loviturilor cu biciul nu este atât de dureroasă. Mai dureroasă este rușinea de afi pedepsit în public ”  a încheiat în cele din urmă Marwan.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.