Indonezia, cutremur de magnitudinea 7.0. Alerta de tsunami

Indonezia, cutremur de magnitudinea 7.0. Alerta de tsunami

Cutremurul a avut loc în jurul a 13, ora României în regiunea indoneziană Sulawesi, unde autoritățile au emis un avertisment de tsunami, activând planurile de evacuare a populației.
Epicentrul cutremurului este relativ superficial: în conformitate cu rapoartele americanilor, el a fost situat la 17,5 kilometri adâncime în largul coastei de est a insulei Sulawesi, care a fost scena unui cutremur cu magnitudinea 7,5 în 2018, tsunami care a lovit zona Palu cauzând mai mult de 4.300 de decese.

 

Alerta de tsunami a fost emisă de agenția de geofizică din districtul Morowali. În momentul de față, autoritățile din țară nu au raportat victime sau daune, dar l’Usgs avertizează că sunt posibile daune considerabile ale structurilor în condiții precare. Indonezia este una dintre țările cu cel mai mare risc seismic din lume, deoarece este situată pe așa-numita zonă Pacific Fire Belt  și unde se află peste 100 de vulcani activi.

 

Te-ar putea interesa și Scaunelul ucigas, alarma pediatrilor: a ucis 32 de bebelusi

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.