Indonezia ca Marte: cerul devine roșu … dar este vina incendiilor

Indonezia ca Marte: cerul devine roșu … dar este vina incendiilor. Fenomenul se numește „dispersie Rayleigh”: particulele prezente în fum dau viață unui peisaj marțian.

O femeie a ales să fie violată de un criminal: acesta îi dăduse trei posibilități

Cerul indonezian s-a colorat  complet roșu în weekend-ul de 21 și 22 septembrie, din cauza incendiilor care au devastat multe zone forestiere ale țării. Peisajele  asemănătoare cu Marte au fost fotografiate și postate pe rețelele de socializare de mai mulți utilizatori care s-au plâns și de dureri de „ochi și de gât”.

cer

Potrivit meteorologului Koh Tieh Yong, intervievat de BBC, fenomenul neobișnuit se numește „dispersia Rayleigh”. Apare atunci când un anumit tip de particule, ca în acest caz cele prezente în fum, este traversat de o undă de lumină.

cer3

Fotografiile au fost realizate în satul Mekar Sari și în alte locuri din provincia Jambi.

cer1

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.