Indonezia, bilanțul victimelor inundațiilor a crescut la 66. În următoarele zile se așteaptă o nouă perturbazione

Numărul deceselor cauzate de inundațiile din capitala indoneziană Jakarta a crescut la 66, spun autoritățile și  două persoane sunt încă date dispărute după ce megalopolisul a fost lovit de unele dintre cele mai puternice ploi musonice întâlnite vreodată.

Jakarta și zonele sale înconjurătoare au fost inundate de ploi torențiale încă de la Revelion , provocând inundații și alunecări de teren care au obligat mii de persoane să fugă din casele lor. Peste 173.000 de locuitori au fost trămutate, a informat agenția de știri Antara. Dar situația  s-ar putea agrava.  Meteorologii au declarat că în următoarele zile sunt prognozate  ploi abundente și furtuni  iar în Jakarta și în zona centrală  Java, cea mai populată insulă a Indoneziei, vor putea să cadă  până la 102 cm de ploaie .

Citește și Trump, medicii psihiatri îngrijorați: „Poate deveni un pericol”

Între timp, autoritățile și Crucea Roșie au început să pulverizeze capitala cu dezinfectant pentru a opri răspândirea bolilor, a declarat Agus Wibowo potrivit CNN,  un purtător de cuvânt al Agenției Naționale Indoneziene a Dezastrelor.

Experții și-au exprimat îngrijorarea că o astfel de vreme extremă ar putea deveni o nouă normalitate din cauza crizei climatice .

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.