Indiferența oamenilor, ucide! Un pinguin a murit după ce a înghițit o mască aruncată pe plajă

Un pinguin a murit după ce a înghițit o mască aruncată pe plajă. Urgență sanitară cauzată de pandemia de coronavirus devine și o urgență de mediu. Motivul? Obiceiurile proaste ale unor persoane, care tind să arunce la întâmplare deșeuri speciale legate de coronavirus – cum ar fi măștile de față – fără a se îngrijora de consecințele pe care le pot provoca. De fapt, aceste deșeuri, abandonate în mediu , pot fi colectate și ingerate de animale care trăiesc în natură.

Asta s-a întâmplat în Brazilia , unde un pinguin a fost găsit mort pe plaja Juquehy, în São Sebastião, după ce a înghițit o mască.

La 9 septembrie, echipa Proiectului de monitorizare a plajei bazinului Santos (Pmp-Bs) al Institutului Argonauta pentru Conservarea Coastei și Marinei a fost chemată după descoperirea cadavrului unui pinguin magellanic (Spheniscus magellanicus) . Toate animalele moarte colectate de institut trebuie supuse unei autopsii pentru a determina cu certitudine cauzele morții. Potrivit echipei tehnice, animalul era extrem de slab și avea mult nisip pe tot corpul. Odată ce a fost dus la Unitatea de stabilizare Argonauta (UE) care are jurisdicție asupra zonei de coastă și a fost supus unei autopsii, în urma căreia s-a o mască N95  în stomac.

Covid, se începe testarea vaccinului printr-un spray nazal : ” Ar putea oferi un răspuns mai bun decât metoda tradițională ”

Institutul Argonauta însuși a făcut cunoscută povestea , care a emis un comunicat de presă cu fotografii. Potrivit ipotezei instituției, moartea animalului se datorează invaziei turiștilor de pe coastele São Paulo la începutul lunii septembrie. O creștere a prezențelor care a cauzat creșterea exponențială a deșeurilor abandonate pe plaje .

Acest caz este dovada că acest tip de deșeuri provoacă daune și mortalitate chiar și în fauna marină , pe lângă iresponsabilitatea celor care abandonează o mască într-un loc nepotrivit, deoarece este o deșeu special cu risc de contaminare pentru alte persoane – a spus președintele institutului Argonauta, oceanograful Hugo Gallo Neto -. Noi credem că lipsa de informații a populației care frecventează coasta de nord cu privire la problema deșeurilor trebuie tratată eficient la toate nivelurile, de la copiii din băncile școlii până crearea unei legislații mai stricte pentru a împiedica oamenii să arunce gunoiul peste tot ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.