India, într-o lună peste 100 de bebeluși au murit într-un singur spital

Tejash, un copil de 5 luni, este unul dintre cei peste 100 de bebeluși care au murit de la începutul lunii decembrie în spitalul public JK Lon din Kota, un oraș din statul Rajasthan, în nordul Indiei. Padma Rawal, mama în vârstă de 24 de ani, nu se resemnează că și-a pierdut fiul și a început să protesteze împotriva deficiențelor grave ale spitalului unde a fost copilul  internat. În  octombrie, Tejash a fost internat într-un spital privat, unde medicii l-au diagnosticat cu malarie.

„Chiar dacă sănătatea lui Tejash se îmbunătățise”, a spus tatăl- nu ne mai puteam permite cheltuielile unui spital privat “. Prin urmare, după primul tratament, copilul este transferat la JK Lon. Cu toate acestea, după o singură zi de spitalizare, copilul moare. Potrivit familiei, cauza decesului este starea precară a unității de terapie pediatrică a spitalului public. „Era frig – raportează Padma – apa picură din tavan direct pe patul lui. Am cerut personalului medical să-i schimbe camera, dar când l-au mutat, era prea târziu “. Pe scurt, pentru cuplu, moartea copilului se datorează neglijenței medicale.

Citește și Un bebeluș de 7 luni a murit înghețat după ce a fost lăsat de părinți pe balcon la -20 de grade

Tejash nu a fost singurul copil care și-a pierdut viața în acel spital. În noaptea dintre 23 și 24 decembrie, alți zece copii internați la KK’s JK Lon au murit. „Trebuia să avem noi grijă de copii deoarece după ora 22:00 nu mai existau medici”, a spus Shubham Hada, care și-a pierdut fiul doar două zile din cauza unei infecții grave. De atunci, numărul morților a crescut la 110 decese în rândul minorilor . Un număr exorbitant și pentru India, unde, din păcate , rata mortalității infantile este cea mai mare din lume .

După peste o sută de copii care au murit la JK Lon, ministerul indian al sănătății a trimis o echipă de pediatri și alți experți medicali în statul Rajasthanpentru a afla ce anume a provocat toate aceste decese. La rândul său, guvernul de stat a apărat activitatea medicilor negând neglijența lor.   Potrivit autorităților, majoritatea copiilor morți proveneau din sate îndepărtate și deseori compromise, mulți născuți prematuri sau deja bolnavi.  Prim-ministrul Rajasthan, Ashok Gehlot, a scris pe Twitter că spitalul JK Lon era dotat cu cele mai bune echipamente medicale.

După o anchetă independentă, Comisia Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului a definit serviciile de salubrizare ale JK Lon din Kota drept „patetice”. „Existau chiar porci care circulau pe coridoarele spitalului” , au spus membrii comisiei. Potrivit Unicef, în 2017 au existat aproximativ 600 de mii de decese premature ale copiilor în India , cifră care corespunde cu un  sfert din totalul deceselor din lume.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.