India, începe Kumbh Mela cu Covid: milioane de credincioși sunt convinși că zeii îi vor proteja

Frica de Covid nu ține pe loc milioanele de pelerini hinduși din Hardiwar, Uttarkahnd, pentru tradiționalul Kumbh Mela, cea mai mare adunare religioasă din lume . Autoritățile s-au limitat doar la delimitarea  zonelor de-a lungul râului pentru procesiune și scufundarea în apele sacre, dar nu au interzis demonstrația, conștienți de posibilitatea unui nou vârf de infecții. Credincioșii nu renunță la Kumbh Mela pentru că sunt convinși că zeitățile hinduse îi vor proteja și de virus.

India este printre țările cele mai afectate de pandemie și a început o campanie de vaccinare care, având în vedere densitatea populației, o să fie nevoie de o lungă perioadă de timp înainte de a avea un un impact semnificativ. Kumbh Mela atrage toți credincioșii cu promisiunea de purificare de păcate și mântuirea veșnică . Cu ocazia începutului adunării ieri, au sosit primii 800 de mii de pelerini . Printre participanți există credința că ablația poate proteja și împotriva bolilor. O ceremonie dionisiacă plină de culori, de ochi pe jumătate închiși, de haine și păr ude.

Citește și Covid, asistent medical pozitiv între prima și a doua doză de vaccin: „Au așteptat o lună”

Odată cu pelerinajul, judecătorii Înaltei Curți de Stat Uttarkahnd au cerut autorităților să facă o imagine a situației spitalelor în zonă,  în care sistemul de sănătate este în stare proastă. Prioritatea este verificarea stării terapiei intensive, a ventilatoarelor pulmonare și a disponibilității paturilor. Mitingul ar trebuie să dureze trei luni, dar un ministru din Uttarkahnd a cerut reducerea acestuia la 48 de zile, ceea ce este suficient pentru a crea un focar uriaș.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.