India devastata de ciclonul Fani: 8 morti si un milion de persoane evacuate

India devastata de ciclonul Fani: 8 morti si un milion de persoane evacuate

Bilanțul daunelor provocate de ciclonul Fani continuă să crească din cauza ciclonului care devastează India cu vânturi care depășesc 240 de kilometri pe oră. Fenomenul a ajuns pe coasta de est a țării în special zonele din  Orissa. Cel puțin 8 persoane au fost ucise și peste un milion au fost evacuate.

 

Ciclonul Fani a fost clasificat de către experți ca o furtună de categoria 4 iar  puterea lui continuă să se crească și să răspândească panică printre populație. În prezent, se îndreaptă spre nord-est. Furtuna a devastat mai multe zone,  distrugând case și alte clădiri pe care le-a întâlnit în calea sa. Printre cele mai afectate orașe este Puri, o destinație turistică bine-cunoscută. Sursele locale raportează mai multe zone inundate, mii de copaci dezrădăcinați, acoperișuri smulse și stâlpi de lumină căzuți la pământ. Aeroporturile din orașele Calcutta și Bhubaneswar au fost închise din motive de securitate.

 

Times of India afirmă că, înainte de începerea furtunii autoritățile au ordonat evacuarea unui milion de locuitori în 52 de orașe și 10 mii de sate. Guvernul a pus la dispoziție peste 900 de adăposturi pentru persoanele strămutate și au pus la dispoziție nave și elicoptere  de salvare. Fani este prima furtună tropicală care a apărut în Oceanul Indian de la începutul anului 2019.

 

Te-ar putea interesa și Epidemie de ciuma bubonica: pasagerii dintr-un avion sunt in carantina dupa ce cuplul a murit din cauza bolii

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.