India, cenușa lui Mahatma Gandhi a fost furată

La cea de-a 150-a aniversare de la nașterea lui Mahatma Gandhi, un străin a reușit să pătrundă în Bapu Bhawan și să fure cenușa tatălui independenței indiene. Mai mult, cuvântul „trădător” a apărut pe un afiș care îl înfățișa. Cu toate acestea, cenușa lui Gandhi a fost distribuită în întreaga lume.

O surpriză șocantă la aniversarea a 150 de ani de la nașterea lui  Mahatma Gandhi .Un străin a reușit să pătrundă în moemoriam lui Bapu Bhawan și să fure cenușa tatălui său de independență indiană. De parcă asta nu ar fi fost suficient, a apărut și un afiș cu Mahatma Gandhi în care era scris și cuvântul „trădător”, realizat cu vopsea pulverizată verde. Jignirea se referă la deschiderea lui Gandhi la unitatea culturală dintre hinduși și musulmani, puternic criticată  de cele mai radicale ale ambelor religii. Furtul incredibil a cenușei a fost făcut de agentul de securitate din Bhawan, Mangaldeep Tiwari, care a raportat poliției:

Gandhi, la 150 de ani de la naștere, lecția sa despre non-violență este mereu actuală

„Am deschis ușa devreme dimineață, pentru că era ziua de naștere a lui Mahatma, iar când m-am întors în jurul orei  23:00  pentru a închide  rămășițele lui Gandhi dispărusero. În plus am găsit afișul cu mesajul ”trădător”  Este un act rușinos “.

Gandhi a fost asasinat la New Delhi în după-amiaza zilei de 30 ianuarie 1948 de către un extremist de dreapta hindus care l-a împușcat în cap, pentru că „l-a trădat” pe Bharat, spiritul vechii Indii vedice, acordând putere și demnitate egală oamenilor cu caste joase și musulmani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.