India, 23 de studenti s-au sinucis dupa ce au cazut la examen: rezultate gresite ale comisiei

India, 23 de studenti s-au sinucis dupa ce au cazut la examen: rezultate gresite ale comisiei

India se numără printre cele douăzeci de țări cu cea mai mare rată de sinucidere din lume, cea de-a șasea cea mai mare  dacă se numărară doar femeile. Pentru a agrava acestă dramatică situație este și situația economică instabilă și foarte inegală în diferitele zone ale națiunii.

 

O greșeală și mai mare agravează o situație fără speranță: 23 de studenți s-au sinucis, deoarece au căzut  la un examen. Cu toate acestea, a fost doar o eroare software.

 

Între februarie și martie, în cadrul examenului Talengana, unde educația urmează un program diferit de cel național, au participat aproximativ jumătate de milion de elevi. Un număr de 320 000 de studenți nu au fost promoși. Din investigații și din verificările succesive au arătat că era vorba doar de o eroare  în evaluarea electronică a testului.

 

Rezultatele au fost publicate în aprilie, iar ulterior publicării, mulți studenți și familii au raportat anomalii. Dar, înainte ca eroarea reală să apară, unii studenți au decis deja să-și pună capăt vieții. Așa cum s-a întâmplat, o asociație pentru drepturile copilului a făcut apel la Curtea Supremă de Stat să ceară o a doua corectare a probelor, informează Tpi.it.

 

Cu toate acestea, autoritățile indiene au negat orice legătură între sinucideri și erori tehnice. Testele copiilor morți suicidați nu au mai fost verificate.

Cu noile rezultate, au fost admiși doar 1.137 de studenți din cei respinși inițial. Globarena Technology a fost găsită responsabilă pentru pregătirea punctajelor finale.

De Marius Oprea

Te-ar putea interesa și Descoperire socanta in Mexic: 10 cadavre mutilate in saci de plastic

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.