Incendiul lângă fosta centrală nucleare din Cernobîl: ” Radioactivitatea a crescut” / VIDEO

În dimineața zilei de sâmbătă, 4 aprilie, a izbucnit un incendiu în zona forestieră din jurul centralei nucleare de la Cernobîl (Ucraina), provocând o creșterea emisiilor radioactive. „Avem vești proaste. la locul incendiului radiația este peste normal. După cum puteți vedea în videoclip, indicatorii marchează 0.14 și 2.3 “, a declarat șeful serviciului de inspecție ecologică, Egor Firsov, cu un videoclip pe Facebook .

Incendiu de proporții lângă fosta centrală nucleare din Cernobîl

În videoclip, șeful serviciului de inspecție ecologică arată un contor Geiger al nivelului de radioactivitate de 16 ori mai mare decât în ​​mod normal. Incendiul a devastat peste 20 de hectare de pădure situate în jurul centralei din Cernobîl, la aproximativ o sută de kilometri nord de capitala Kiev, relatează AFP . Autoritățile au spus că au asigurat cetățenii care locuiesc în împrejurimi  că nu există pericol de radioactivitate.

Atomik: oamenii de știință au produs prima vodcă cu apă și grâu de la Cernobîl

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.