Incendiul de la Cernobâl: pompierii nu reușesc să stingă flăcările care au ajuns aproape de depozitele radioactive

Sute de pompieri lucrează întrerupt pentru a stinge incendiile care de la Vladimirovka, nord de Ucraina, au ajuns în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobâl și, conform serviciilor guvernamentale, radiațiile au depășit nivelurile normale, dar sunt mai mici decât când la dezastru. După accidentul din 1986, zona din apropierea uzinei fusese evacuată aproape 30 de kilometri. Însă acum focul a ajuns în Pripyat, un oraș situat în această rază controlată, iar situația este de îngrijorare.

În lupta cu flăcările lucrează  400 de pompieri, 100 de camioane cisternă, două elicoptere și 3 Canadair, dar până în prezent, flăcările nu au fost stinse.  Incendiile, care au început pe 4 aprilie, au ars deja 3 mii de hectare în perimetrul uzinei care a cunoscut cea mai gravă catastrofă nucleară din istorie. O pierdere imensă a biodiversității și moartea multor animale sălbatice. Se fac eforturi pentru a împiedica incendiul să ajungă după perimetrul îngrădit.

Coronavirus, un băiețel de 5 ani fuge din casa bunicilor pentru a merge la spital și a-și îmbrățișa mama

În ciuda luptei neîncetate ale pompierilor,  din păcate vântul împrăștie cu repeziciune flăcările. Autoritățile investighează incendiul pentru a determina cauza. Autoritățile ucrainene cred că totul a pornit de la un bărbat în vârstă de 27 de nani care ardea buruieni fără nicio precauție. Totuși, Yemelianenko nu neagă preocupările, denunțând că există un fel de tăcere asupra gravității situației. De asemenea, Greenpeace relatează că incendiile sunt mult mai ample decât cele raportate de autorități. Explicația ar putea sta în spatele faptului că vizitele turistice  „în siguranță”, au oferit un venit substanțial pentru oraș, mai ales după succesul miniseriei HBO asupra dezastrului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.