Incendiu în Brazilia: El Pantanal, cea mai mare zonă umedă devine scrum

Un incendiu în Brazilia devastează El Pantanal, un paradis brazilian sălbatic, cea mai mare zonă umedă de pe întreaga planetă. Se întinde pe 150 de mii de km, în mare parte în Brazilia (inclusiv în statele Mato Grosso și Mato Grosso do Sul), inclusiv în Bolivia și Paraguay. Zona a fost recunoscută ca una dintre ecoregiunile planetei, aparținând biomului prairilor și savanelor supuse inundațiilor.

De fapt, El Pantanal este o câmpie aluvială imensă afectată de inundațiile periodice. Jaguarii, caimanii, anteatarii uriași, sute de specii diferite de păsări, dar și anaconda și piranha roșie: acestea sunt unele dintre animalele care pot fi văzute acoperind 150 mii de km. Un paradis de o valoare inestimabilă pentru planeta noastră, care, însă, în ultimele ore este învăluit în flăcări, și care le a lovit peste 50 de mii de hectare .

Mândria și frumusețea maorienilor din Noua Zeelandă


Un incendiu de „intensitate fără precedent”, potrivit declarațiilor guvernului statului brazilian Mato Grosso do Sul. Mai mult, situația a fost considerată „critică”. Marele incendiu forestier, de fapt, creează numeroase „dificultăți logistice”.

“Miercuri, 30 octombrie, un incendiu intens însoțit de fum roșiatic a împiedicat din nou traficul pe drum”, a declarat pentru AFP consiliul de comunicare al guvernului, care între timp a cerut ajutor guvernului federal.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.