Incendiile în Australia, 8 mii de koala au pierit în flăcări: specia pe cale de dispariție / VIDEO

Incendiile în Australia, 8 mii de koala au pierit în flăcări: specia pe cale de dispariție / VIDEO

Bilațul victimelor provocate de incendiile din Australia continuă să se agraveze. Sunt considerate printre cele mai dezastroase incendii din istoria țării.

În Noua Țara Galilor de Sud și Victoria, a fost declarată o stare de urgență și au fost arse peste 4 milioane de hectare,  iar numărul este în creștere, a declarat WWF într-o notă. Conform celor mai recente estimări ale Universității din Sydney, aproape 480 de milioane de mamifere, păsări, reptile și alte animale au murit din cauza incendiilor forestiere devastatoare din 2019, în timp ce în Blue Mountains doar în noiembrie și decembrie au ars 50% din rezerve naturale.

Citește și Apocalipsa din Australia: jumătate de miliard de animale au fost ucise de incendii

Se estimează că în jur de 8.000 de koala s-au pierdut în flăcări, care au ucis deja aproximativ 30% din întreaga populație a acestei specii de pe coasta de nord a Noii Țări de Sud. O veste foarte tristă, având în vedere că în întreaga regiune – înainte de începerea incendiilor – koala erau doar aproximativ 28 de mii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.