Incendiile în Amazon, alarmă: ”copiii au dificultăți să respire”

Din cauza incendiilor din Amazon, copiii au dificultăți de respirație și satele din apropiere sunt sufocate de fum . Pentru locuitorii din Porto Velho, capitala statului Rondonia din Amazonul brazilian, fumul care învăluie satul devine din ce mai mult o problemă. De la începutul lunii august, zilele pline de fum au devenit norma și spitalele se confruntă cu tot mai multe persoane care au probleme respiratorii .

“Fumul este normal în acest sezon, dar anul acesta este mai rău”, a declarat pentru The Independent un membru al școlii din Rio Branco, un institut municipal din oraș. Lunea trecută, din cauza vizibilității slabe, aeroportul a fost închis. Este a treia oară în ultima lună.

Papa Francisc a întârziat la slujbă: ” Îmi cer scuze, am rămas blocat în lift”

Sursa a menționat că doar într-o singură dimineață, trei copii au solicitat tratament medical acuzând de probleme respiratorii. În urmă cu două săptămâni elevii și profesorii au organizat o demonstrație pentru a sensibiliza gradul de degradare a calității aerului din oraș.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.