Incendiile din California: cerul din San Francisco devine portocaliu

Imaginile din San Francisco, unde cerul a devenit portocaliu din cauza incendiilor care devastează California și care au provocat până acum 3 victime, par să fi ieșit dintr-un film post-apocaliptic. De fapt, în statul californian, incendiile au loc de mai bine de trei săptămâni, ajutate și de vântul puternic care a împins flăcările patruzeci de kilometri prin terenuri montane și dealuri. Potrivit experților, o mie de kilometri pătrați s-au ars în flăcări în doar 24 de ore, în timp ce pentru moment circa 10 mii de kilometri pătrați au fost carbonizați de la începutul urgenței.

Fumul a învăluit Golful San Francisco, unde soarele nu pare să fi răsărit niciodată.

În plină zi cerul a căpătat o culoare roșiatică, în timp ce mașinile au fost forțate să meargă cu farurile aprinse într-un scenariu care părea demn de filmul Blade Runner 2049 , continuare a capodoperei științifico-fantastice a lui Ridley Scott, așa cum a subliniat cineva  pe rețelele de socializare. Situația de urgență a fost comentată și de fostul președinte Barack Obama care a scris pe rețelele de socializare :

Un băiețel în vârstă de 12 ani descoperă că are leucemie: fratele său geamăn murise cu două săptămâni mai devreme

„Incendiile de-a lungul coastei de vest sunt doar ultimul exemplu al adevăratului mod în care schimbările climatice schimbă comunitățile noastre. Protecția planetei este în joc.  Votează ca și cum viața ta ar depinde de asta pentru că este ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.