Incendiile din Australia: tone de mâncare aruncată de avioane pentru animale flămânde

În urma consecințelor devatatoare ale incendiilor din ultimelel luni din  Australia , guvernul  din Noua Țara Galilor de Sud a decis să arunce din elicopter tone de mâncare animalelor care în prezent riscă să moară de foame  pe ținuturile nelimitate reduse în scrum.

Până acum – în ceea ce s-a numit Operațiunea Rock Wallaby – numeroase avioane au lansat peste două tone de mâncare în teritorii populate de wallaby , în principal morcovi și cartofi dulci care vor ajuta animalele să supraviețuiască în afara habitatelor devastate din cauza a incendiilor.

Citește și Australia arde, harta care arată temperaturile în creștere din 1910 și până astăzi

Însuși ministrul Mediului din Noua Țara Galilor de Sud, Matt Kean, a spus că, deși animalele au reușit să scape de flăcări, acum trăiesc departe de habitatele lor naturale și, prin urmare, nu au resurse pentru a supraviețui . Kean a mai spus că, după ce operațiunea de realimentare va fi finalizată, wallaby vor fi monitorizați pentru a controla procesul de recuperare a acestora în perioada post-incendiu .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.