Incendiile din Amazon: o femeia autohtonă îl acuză pe Bolsonaro: „Ne distrug sursa de viață”

Videoclipul acuzației în care o femeie îndreaptă degetul către cei care – pentru a genera profituri – au favorizat defrișarea în Amazon și incendiile care au urmat au devenit virale.

“Uitați-vă la rezerva noastră, uitați-vă ce pierdem. De doi ani ne luptat să ne păstrăm rezerva, iar acesti proști au intrat și au ars totul. Ne omoară râurile, sursele noastre de viață și acum au dat foc rezervației ți ne-au închis străzile, vreau ca toate mass-media să vadă asta ”. Strigătul  de durere a fost făcut o femeie de etnie Pataxò, vizibil îngrijorată de devastările provocate de incendiile din Amazon.

Malta autorizează debarcarea celor 356 de migranți de la bordul Ocean Viking

Videoclipul a fost filmat în iulie, dar plângerea a devenit ascum mai actuală ca niciodată în aceste zile și a fost distribuită pe rețelele de socializare începând cu Sunrise Movementdin SUA, care a comentat: „Nu putem tolera programele politice de defrișare, viitorul nostru va arde “. În plângerea sa, purtătorul de cuvânt al indigenilor a indicat defrișarea Amazonului și a creșterii bovinelor, activități pe care președintele brazilian Bolsonaro le-a încurajat puternic ignorând strigătele de alarmă lansate de experți.

Genocidul ascuns: peste o mie de femei indigene abuzate si ucise, raportul care rusineaza Canada

Ieri, însă, președintele Bolsonaro s-a acoperit de ridicol și a acuzat ONG-urile de incendiile în curs  în Amazon. Teza susținută de liderul brazilian este faptul că o conspirație împotriva guvernului său în curs de desfășurare și că organizațiile neguvernamentale au început intenționat să incendieze. Bolsonaro a precizat că totuși nu are nicio dovadă care să-și susțină acuzațiile, negându-se efectiv pe sine…

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.