Incendii de proporții pe insula Zakynthos: sute de oameni au fost evacuați

Mai multe incendii de proporții a izbucnit pe insula greacă Zakynthos a forțat duminică evacuarea a două sate. Nu au fost raportate victime și nu se aștepta ca vânturile să scadă din intensitate înainte de marți, potrivit Reuters.

“Am evacuat aproximativ 300 de rezidenți și turiști din satele Keri și Agalas, ca măsură de precauție”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri. „Focul este aproape de case.”

Spania: 21 de provincii rămân în alertă. Șase morți și 4000 de persoane evacuate

Insula Zakynthos se află la aproximativ 300 de kilometri la vest de Atena.

Peste 100 de pompieri, 28 de autospeciale, două elicoptere și 4 avioane s-au luptat cu incendiul duminică seară.   Un alt incendiu a făcut ravagii în regiunea Loutraki, la 80 de kilometri de Atena, iar pompierii au spus că a fost chemați  să intervină la peste 70 de incendii în ultimele 24 de ore.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.