Incalzirea globala: ciuperca rezistenta la antibiotice, Candida auris se raspandeste cu repeziciune

Incalzirea globala: ciuperca rezistenta la antibiotice, Candida auris se raspandeste cu repeziciune

Din cauza încălzirii globale, ciuperca Candida auris se răspândește cu repeziciune  în diferite părți ale planetei. Este o ciupercă care este rezistentă a multe antibiotice și ar putea fi primul exemplu al unei noi boli din cauza  schimbărilor climatice.

 

Oamenii de știință au publicat rezultatul studiului de caz privind mBio.

Potrivit experților, cazul Candida auris este foarte important pentru a înțelege riscurile de sănătate provocate din cauza încălzirii globale. S-a analizat o explozie bruscă de cazuri  de Candida auris pe trei continente diferite (India, Africa de Sud și America de Sud), trei regiuni care nu au legătură una cu cealaltă.

 

Această ciupercă este, în mod obișnuit, rară la oameni deoarece crește și se răspândește cu dificultate în medii calde, cum ar fi cele ale corpului nostru. Cu toate acestea, cu temperaturi în creștere, Candida auris a reușit să se obișnuiască cu căldură și să se conformeze faptului că poate să trăiască în medii cu temperaturi mult mai ridicate. În felul acesta a ajuns chiar să treacă bariera de protecție a ființei umane.

 

Oamenii de stiinta cred ca adaptarea Candida auris este un semnal important de alarmă la ce ne putem astepta în viitorul apropiat. De fapt, este doar începutul adaptării acestei ciuperci la temperaturi mai înalt. Rezultatele cercetării au fost elaborate în studiul intitulat “On the Emergence of Candida auris: Climate Change, Azoles, Swamps, and Birds”, publicat pe mBio.

 

De Claudiu Bot 

Te-ar putea interesa și Chirurgul amputeaza piciorul gresit al unei femei. Fiica: „Mi-a spus ca totul a mers bine”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.