În zonele de conflict, 72 de milioane de copii sunt expuși riscului de a fi victime ale violenței sexuale din partea grupurilor armate: Raportul Salvați Copiii

În zonele de conflict, 72 de milioane de copii sunt expuși riscului de a fi victime ale violenței sexuale din partea grupurilor armate, număr care a crescut de zece ori în ultimii 30 de ani. Yemen, Somalia, Irak, Siria, Columbia și Sudanul de Sud sunt cele mai periculoase țări. În cadrul campaniei Stop the War on Children, Save the Children lansează noul raport.

Raportul, primul care conține o analiză detaliată a riscului copiilor de a victimele violențelor sexuale în zonele de conflict în perioada 1990-2019, arată cum astăzi minorii riscă de 10 ori mai mult de a fi abuzat în comparație cu acum 30 de ani. Țările în care riscul violenței sexuale asupra copiilor din partea grupurilor și forțelor armate este mai mare sunt Yemenul (unde rapoartele se referă la 83% din minorii considerați expuși riscului), Somalia (56%), Irak (49%) , Siria (48%), Columbia (24%) și Sudanul de Sud (19%).

Citește și Misiune imposibilă: un fizician din Marea Britanie a descris sfârșitul lumii

Aceasta include riscul de viol , sclavie sexuală, prostituție, sarcină, sterilizare forțată și avort, mutilare sexuală, abuz sexual și tortură de către grupuri armate, forțe guvernamentale sau poliție. Fetele și băieții care se confruntă cu numeroase provocări tipice conflictelor armate, precum absența mecanismelor de raportare și protecție, stigmatul și teama de represalii în cadrul comunităților lor și privarea de sprijinul de care ar avea nevoie.

În medie, în 2019, au fost raportate doar două cazuri pe zi de violență sexuală împotriva copiilor care trăiesc în zone de conflict, dar acesta este doar vârful icebergului.

Minorii sunt adevărate arme de război din ce în ce mai utilizate în aceste contexte. Există mulți alți copii care sunt victime tăcute ale acestei ciume invizibile și care au nevoie urgentă de sprijin.

Dintre cele 54 de conflicte existente la nivel global astăzi, 22 sunt caracterizate de rapoarte de violență sexuală împotriva populației civile. În special, în 15 dintre acestea, părțile la conflict au comis violență sexuală împotriva copiilor. Aceasta înseamnă că în aproape 70 la sută din conflictele în care se comite violența sexuală împotriva civililor, aceasta vizează copiii . În plus, în întreaga lume, aproape jumătate de miliard de copii (426 milioane) trăiesc pe o rază de 50 de kilometri de o zonă de conflict. Dintre acestea, în jur de 72 de milioane se află într-o zonă în care violența sexuală împotriva minorilor din partea părților în luptă a fost raportată în 2019 .

Citește și O mamă s-a chinuit 20 de ore pentru a scoate 150 de scaieți de jucărie din părul fiicei sale

Un număr care a crescut de aproape zece ori începând cu 1990 și a fost constant la acest nivel de șapte ani .Violența sexuală reprezintă una dintre cele șase încălcări grave împotriva minorilor și din 2006 au existat peste 20 de mii de cazuri constatate de Organizația Națiunilor Unite din 2006. Numai în 2019 au fost confirmate 749 de cazuri de violență sexuală împotriva copiilor , dintre care aproape toate împotriva fetelor și fete, în timp ce din 2018 incidentele atribuite forțelor de stat aproape s-au dublat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.