În Venezuela se moare de foame. Locuitorii mănâncă animalele din grădina zoologică

În Venezuela se moare de foame

Imagini dramatice sunt cele care vin din Venezuela, unde se desfășoară o enormă criză economică, instituțională și socială.

Locuitorii suferă de foame și  mulți  invadează grădina zoologică pentru a se hrăni cu bivoli, cai și animale exotice. Lipsesc medicamentele și alte produse de primă necesitate de bază cum ar fi pâinea. Venezuela, odată o țară bogată și înfloritoare, trece printr-una dintre cele mai incredibile crize din lume. Inflația se situează între 700 și 1100% în an, iar bolivarul, moneda națională, este acum deșeuri de hârtie.

 

Deci, venezueleenii acum înfometați, doar piel și os,  sunt forțate să facă raid animalelor în grădina zoologică. Astfel, țestoasele de mare, păsări flamingo , delfinii de apă dulce și alte animale protejate au devenit singura sursă de trai pentru populație.

 

Forbes și alte mass-media locale au vorbit deja despre acest fenomen deja anul trecut, dar acum situația este și mai gravă. A devenit normal ca îngrijitorii grădinii zoologice să găsească numai carcase și oase de mistreți și bivoli.

Populația este disperată.

Dar guvernul local al Maduro, pe lângă declararea stării de urgență, nu a găsit încă o soluție la această problemă. Unul dintre planurile programului său este așa-numitul plan coney (plan de iepure), o încercare eșuată de a face locuitorii să mănânce numai iepuri încercând astfel să înlocuiască proteinele de carne de vită și de pui, animale  care nu mai sunt crescute deoarece nu există hrană pentru ele.

 

Venezuela este una din cele 17 țări care reprezintă 70% din biodiversitatea mondială și, din cauza crizei economice care  amenință mediul duce la defrișări și la traficul ilegal de animale care sunt pe cale de dispariție.

Se caută mâncare prin gunoaie și sunt în multe persoane care nu au un acoperiș deasupra capului.

Potrivit organizațiilor neguvernamentale din Venezuela, 280 000 de persoane suferă de malnutriție, iar copiii sunt cei mai afectați. Nici pentru animal esituația nu este mai bună. Cele care nu au fost mâncate încă de locuitori sfârșesc prin a se mânca unul pe celălalt.

Te-ar putea interesa și Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.