În Venezuela, pacienților cu coronavirus li se administrază clorochină

În Venezuela, Coronavirusul este tratat cu clorochină pe cale orală. Aceasta este decizia luată de guvern,  anunțată de ministrul Culturii și Turismului Communicationm, Jorge Rodriguez . Potrivit lui, carantina din țară funcționează și nu va mai fi nevoie de alte măsuri de precauție suplimentare sau să de frica de o extindere a pandemiei.

Medicamentul, deși este încă în faza experimentală , va fi administrat la 77 de pacienți pozitivi și celor care au fost în contact cu aceștia înainte de carantină. Jorge Rodriguez a specificat că aproximativ 250.000 de tablete de clorochină sunt disponibile în Venezuela : „Avem suficiente medicamente pentru a trata până la 115.000 de persoane infectate”, explică el.

Pentru a încheia discursul, el și-a reînnoit apelul pentru suspendarea sancțiunilor unilaterale din SUA : „Sunt o crimă a umanității vătămate și ne obligă să realizăm înțelegeri complexe cu alte țări pentru a achiziționa teste de diagnostic ”, a spus ministrul.

Citește și Coronavirus, un bărbat a murit după ce a luat clorochină împotriva coronavirusului

Clorochina este un medicament împotriva malariei. Substanța sa activă modifică mediul acid al vacuolului celular, crescând și modificând pH-ul membranei protectoare, care poate acționa ca un loc pentru viruși. Acesta este o substanță  activă în produse farmaceutice precum Plaquenil , pe care virologul francez Didier Raoult le-a propus ca unul dintre tratamentele oficiale pentru Coronavirus.

Cu toate acestea, nu există încă nimic oficial , de fapt, există diferite teorii asupra medicamentelor care ar putea vindeca rapid pacienții pozitivi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.