În Ungaria, de astăzi Constituția interzice schimbarea sexului și adoptarea cuplurilor gay

În Ungaria a fost aprobat un amendament din Constituție care interzice schimbarea sexului, stabilind că sexul unei persoane este stabilit de la naștere și nu poate fi schimbat. Mai mult, în același amendament, adopția pentru cuplurile homosexuale este interzisă.

„Mama este femeie și tatăl este bărbat”, se arată în text. Alte părți ale amendamentului care se referă la educație vizează eliminarea a materialelor educaționale care abordează problemele religioase într-un mod neutru sau care prezintă problemele LGBTQ într-o lumină pozitivă.

Citește și O fetiță de 3 ani a murit înghețată de frig: afectată de somnambulism a ieșit din casă în toiul nopții

„Ungaria protejează dreptul copiilor la identitatea sexuală cu care s-au născut și garantează o educație corespunzătoare valorilor care stau la baza identității constituționale și a culturii creștine a Ungariei”, se arată în textul amendamentului. .

David Vig, directorul filialei maghiare a Amnesty International, a descris astăzi într-o notă „o zi întunecată pentru comunitatea maghiară LGBTQ și o zi întunecată pentru drepturile omului. Aceste noi legi discriminatorii, homofobe și transfobice, împinse sub acoperirea pandemiei de coronavirus, sunt doar ultimul atac asupra persoanelor LGBTQ de către autoritățile maghiare ”, a denunțat el.

În luna mai, Parlamentul a adoptat deja o lege care interzice persoanelor trans să schimbe sexul înregistrat pe certificatul lor de naștere.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.