În ultimii 20 de ani crescătoriile de pui s-au dublat. Avertismentul unui medic: ”Risc crescut de gripă aviară”

Un medic  american avertizează că o tulpină rară de gripă aviară ar putea șterge umanitatea de pa fața pământului, făcând ca și coronavirusul să pară o problemă minoră. Michael Greger este un om de știință vegan, autorul cărții „ Cum să supraviețuim unei pandemii ”. Potrivit medicului, actuala obsesie umană pentru animale, fie că sunt domestice, de muncă sau de fermă, face ca ființele umane să fie „ incredibil de vulnerabile la bolile infecțioase”.

De fapt, toate ultimele epidemii cunoscute sunt zoonozele , adică bolile infecțioase care afectează animalele și care mai târziu au fost transmise oamenilor. Unele dintre acestea, cum ar fi tuberculoza (TBC) sau SARS, s-au schimbat pentru a deveni letale. În ceea ce privește coronavirusul, se crede că originea a apărut pe o piață de animale vii destinate consumului uman, în Wuhan.

Nebunia lui Trump: va permite uciderea renilor și a puilor de urși și de lupi

Potrivit doctorului Greger, cel mai mare risc este gripa aviară care pândește în fermele de pui, care numără  24 de miliarde de exemplare în lume, dublă față de acum 20 de ani . Pentru a răspunde cererii mari de carne și ouă, aceste animale sunt crescute în baterii, hrănite cu substanțe chimice și înghesuite în spații înguste. Condiții care favorizează răspândirea bolilor în ferme și, prin urmare, și asupra oamenilor.

Gripa aviară este o veche cunoștință a omului: între 1918 și 1920 a ucis 10% din populație, stabilindu-se ca cea mai mortală boală din istorie, după cum a raportat Daily Star. O nouă tulpină, izolată în 1997 și cunoscută sub numele de N5N1, a făcut saltul în specii, omorând o treime din persoanele infectate din Hong Kong. Din fericire, acea mutație specială se reproducea lent, manifestând  astfel o infecție scăzută. Cu toate acestea, există riscul de mutații suplimentare care să permită virusului să se înmulțească și mai rapid.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook și Twitter 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.