În ultimele 3 luni s-au descoperit 160 de sarcofage egipțiene, unele acoperite de blesteme

Arheologii au descoperit 160 de sarcofage pe site-ul Saqqara în ultimele trei luni , o descoperire cu adevărat fără precedent. Potrivit experților, pe unele dintre mormintele acestui loc străvechi s-au  găsit gravate blesteme pentru a avertiza și mai ales pentru a speria intrușii.

În general, ei susțin că, dacă o persoană necurată intră în mormânt, gâtul infractorului va fi tras ca cel al unei gâște ” , scrie Salima Ikram, egiptolog la Universitatea Americană din Cairo. În special, blestemul Saqqara menționat de Ikram a fost găsit în mormântul vizirului Ankhmahor , un oficial al faraonului care a trăit acum mai bine de 4.000 de ani, în timpul dinastiei VI a Egiptului.

Citește și Un vierme imposibil de ucis: iată ce ți se întâmplă dacă îl atingi

Blestemul care îl protejează pe Ankhmahor, aproximativ tradus, avertizează că orice ar face un invazor„ împotriva mormântului, același lucru se va face și proprietății sale ”. Blesteme similare apar în alte câteva morminte din Egipt , „ majoritatea sunt înregistrate din Vechiul Regat ” – între 2575 și 2150.

Deși aceste blesteme sunt foarte departe de cele văzute în filmul „Mumia”, ceva ciudat s-a întâmplat cu adevărat în timpul unei expediții egiptene: după dezgroparea mormântului regelui Tutankhamun în 1922 , sponsorul expediției, George Herbert, a murit de o ciudată moarte  șase săptămâni mai târziu …  otrăvit  din cauza unei mușcături de țânțar pe obraz.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.sciencealert.com/archaeologists-unearth-160-sarcophagi-from-an-ancient-egyptian-necropolis

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.