În Sri Lanka, un condamnat la moarte a fost ales în parlament

Marți, 8 septembrie, un condamnat la moarte a preluat postul de parlamentar în Sri Lanka, pentru prima dată în istoria țării. Bărbatul, Premalal Jayasekara, face parte din Frontul Popular din Sri Lanka (SLPP), care este partidul președintelui Gotabaya Rajapaksa și guvernează cu o majoritate clară în parlament. Jayasekara a fost adus în Parlament direct din închisoare, unde își ispășește pedeapsa pentru uciderea unui activist al partidului de opoziție în 2015. În ciuda alegerii unui condamnat care încalcă Constituția din Sri Lanka, Curtea de Apel a considerat-o legitimă. Alegerea lui Jayasekara ca parlamentar deoarece sentința care a confirmat sentința a venit după candidatura sa în timpul ultimelor alegeri din Sri Lanka, desfășurat în 5 august anul trecut.

Pacienți uciși de aparatele respiratorii și NU de Covid. Cuvintele șocante ale unei asistente din New York

Premalal Jayasekara are 45 de ani și este implicat în politică de peste douăzeci de ani. El a devenit membru al parlamentului din Sri Lanka pentru prima dată în 2001, în timp ce în ultimii ani, guvernele președinților Rajapaksa au jucat un rol deosebit de important în politicile de dezvoltare economică. În ianuarie 2015, Jayasekara a împușcat un activist al partidului de opoziție în timpul unei demonstrații înainte de alegerile prezidențiale , ucigându-l. Deși Jayasekara a fost condamnat pentru crimă la 31 iulie 2020, el a pledat întotdeauna nevinovat.

Pedofilia: Papa Francisc a acceptat demisia episcopului american, numit în iunie

Înainte de alegerile din 5 august, opoziția a contestat denumirea lui Jayasekara ca parlamentar, considerând că este neconstituțional faptul că un condamnat ar putea candida, dar Comisia Electorală și-a declarat numirea legitimă . La alegeri, Jayasekara a obținut 104.237 de voturi în districtul său, Ratnapura și, prin urmare, a cerut să fie admis în parlament în ciuda sentinței.

Pe 7 septembrie, Curtea de Apel i-a recunoscut cererea, iar pe 8 septembrie Jayasekara a putut jura în parlament și a prelua funcția.

Jayasekara va avea avantajele tuturor parlamentarilor, dar va rămâne în continuare în închisoare și va fi escortat în parlament numai în timpul sesiunilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.