În spitalele din Paris: „Unul din doi pacienți este pentru Covid”. Stare de asediu la ora 21:00, închisoare pentru infractori

Franța este acum în plină urgență din cauza pandemie coronavirus. Premierul Jean Castex a declarat astăzi la o conferință de presă că 46% din paturile de spital din Paris, aproape unul din doi, sunt acum ocupate de pacienți spitalizați pentru Covid-19 și nu este posibilă creșterea capacității unităților de terapie intensivă. , ceea ce înseamnă că singura strategie posibilă de a încetini răspândirea virusului sunt măsurile restrictive.

Guvernul a declarat din nou starea de urgență a sănătății, iar președintele Emmanuel Macron într-un discurs adresat națiunii a anunțat că în Paris și  alte opt orașe – inclusiv Grenoble, Lille, Toulouse și Marsilia – se va institui stare de asediu. O măsură, cea a guvernului francez, una dintre cele mai severe adoptate până în prezent în Europa și care va intra în vigoare sâmbătă seara timp de cel puțin patru săptămâni.

Citește și Covid, Franța: percheziții în casa și biroul ministrului francez al sănătății

Locuitorii vor putea părăsi casa doar pentru a merge la serviciu, la spital sau farmacie, sau pentru a lua trenurile sau avioanele rezervate în prealabil sau pentru a plimba câinele. Formularul de autocertificare a fost, de asemenea, modificat. Măsurile vor implica aproximativ 20 de milioane de oameni, iar cei care încalcă regulile vor fi pedepsiți cu amendă și închisoare pentru infractorii recidiviști.

Doisprezece mii de polițiști și jandarmi vor fi însărcinați cu verificarea interdicțiilor în fiecare seară“, a declarat ministrul francez de interne Gérald Darmanin la conferința de presă alături de premier. Ministrul a precizat sancțiunile pentru cei care încalcă starea de asediu: „135 de euro cu o mărire pentru recidivi care pot ajunge până la 6 luni de închisoare și o amendă de 3.750 de euro pentru a treia încălcare”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.