În Siria dincolo de război și bombe, mizerie: corpurile a trei copii au fost găsiți acoperiți de gunoaie

Trupurile lipsite de viață ale celor trei copii au fost găsite ieri sub un munte de gunoaie. Minorii au murit striviți de deșeuri în timp ce căutau obiecte de vândut pentru a se hrăni. S-a întâmplat în Siria, în provincia de nord-vest Idlib, care este ținta atacurilor aeriene rusești și guvernamentale de luni întregi.  Între timp, potrivit ONU, 300.000 de persoane au fost strămutate din cauza violenței din nord-vestul Siriei.

În Siria sfâșiată de război, dacă nu este vorba despre bombe care-i ucid pe cei mai lipsiți de apărare, se gândește sărăcia a le lua viața !  Într-un depozit la porțile orașului Idlib, din nord-vestul țării din Orientul Mijlociu, un grup de copii căutau niște obiecte din plastic sau staniu în deșeuri pentru a le vinde . Luni, 6 ianuarie, trei dintre ei și-au găsit moartea, zdrobiți sub un munte de gunoaie. Corpurile lor fără viață au fost găsite de Căștile Albe, voluntarii de protecție civilă care își desfășoară activitatea în zonele dincolo de controlul guvernului. Alți doi copii, însă, au fost mai norocoși și au fost extrasi încă în viață.

Citește și Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu o armă și „se predă” în fața reporterului

 

Pentru mulți copii sirieni, provincia Idlib este locul în care și-au găsit refugiu împreună cu familiile lor după mai multe deplasări. În Siria de nord-vest, de fapt, se estimează că trăiesc cel puțin 3 milioane de oameni, scăpați din diferitele zone de luptă ale acestui război nesfârșit care a început în martie 2011. La Idlib, precum și în provinciile Hama și Alep, timp de câteva luni în timpul ofensivei armatei guvernului de a susține din nou ultimele părți ale țării încă sub controlul insurgenților . În provincia Idlib, mai presus de toate, controlul este în mâinile mai multor formațiuni jihadiste asupra cărora iese în evidență Hay’at Tahrir al-Sham (Hts), afiliat la Al Qaeda.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.