În Siberia, s-a găsit un câine-lup care a trăit acum 18 mii de ani

În Siberia, s-a găsit un câine-lup care a trăit acum 18 mii de ani

Lup? Câine? Sau un strămoș comun? Încă nu știm, ceea ce este sigur este că este un exemplar care datează de acum 18 mii de ani  într-o stare perfectă de conservare. L-au găsit în Siberia și este analizat la un centru specializat din Stockholm, Centrul pentru paleogenetică, unde se se află și  în prezent. Pe pagina de Twitter a studiului ADN specializat asupra speciilor dispărute, cercetătorii precizează că „ este nevoie de mai multeanalize pentru a înțelege ce animal este de fapt.”

Chiasmodon niger, peștele din adâncuri care reușește să înghită o pradă chiar și de 10 ori mai mare decât el

Exemplarul a fost găsit în apropierea râului Indigirka și acum, 4 oameni de știință, Dave Stanton, Pontus Skoglund, Love Dalén și Anders Bergström continuă să-l analizeze.

Dacă s-ar dovedi că este un câine, ar fi cel mai vechi câine găsit vreodată. Dacă s-a dovedi un  ADN endogen ca și un câine-lup, această descoperire ar fi cu adevărat importantă pentru a reconstrui istoria genetică a descendenților săi. În iunie, tot în Siberia, a fost găsit capul unui lup uriaș care a trăit acum 40 de mii de ani cu între vârsta de 2 și 4 ani, iar în același loc unde a fost îngropat craniul, a fost descoperit și un pui de leu de peșteri  în perfectă stare de conservare.

Perioadă norocoasă pentru cercetătorii siberieni!

câine lup 1

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.