În San Francisco, se va interzice fumatul în propria acasă, cu o singură excepție: marijuana da

Fumatul va fi interzis în apartamentele din San Francisco. Cu o singură excepție: a marijuanei. Ordonanța a fost votată în majoritate (10-1) marți, 1 decembrie, de către Consiliul autorității de supraveghere a orașului.

Interzicerea fumatului în zonele comune era deja în vigoare, dar prin această ordonanță se extinde și în apartamente și condominii. Norman Yee, care a scris legea, a scris pe Twitter recunoștința față de colegi „pentru sprijinul lor”. “Fumul pasiv face rău și toată lumea ar trebui să respire aer curat acolo unde locuiește”, a adăugat el.

Citește și ONU a recunoscut canabisul ca o substanță terapeutică

Ordonanța este un efort de a proteja locuitorii de fumatul pasiv. Cu aprobarea sa, va fi interzis fumatul în interiorul clădirilor cu trei sau mai multe unități rezidențiale, precum și în toate zonele comune. Violatorii pot primi o amendă de 1.000de dolari. Cu toate acestea, fumatul canabisului va fi permis. Această decizie provine din faptul că – așa cum au subliniat unii activiști în elaborarea legii – cei care fumează canabis pot face acest lucru numai în medii private, fiind interzise în public.

Consiliul se va întruni pentru a doua lectură săptămâna viitoare, înainte ca ordonanța să ajungă la biroul primarului London Breed. Dacă va fi semnată, legea va intra în vigoare peste 30 de zile. Interdicții similare sunt deja în vigoare în alt 63 de orașe din California. Departamentul de Sănătate Publică va fi responsabil pentru aplicarea noii legi, dar prima sa sarcină va fi de a ajuta fumătorii să renunțe la fumat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.