În Rusia, închisoare și tortură pentru Martorii lui Iehova: extremism religios

În Rusia, închisoare și tortură pentru Martorii lui Iehova: extremism religios Rimma s-a născut în 1930. Profesoară de matematică și fizică în pensiune  a primit importante premii academice. Pe 12 decembrie 2019, la 89 de ani, a fost pusă sub acuzare pentru extremism…..Feliks are 36 de ani, este stilist profesionist și este căsătorit cu Eugene. În septembrie 2019 a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru extremism. ….Darya este o studentă de 20 de ani care iubește sportul, limbile străine și muzica.

Începând cu 30 mai 2019, este bănuită de un extremist ..periculos. Venera, mama invalidă a Darya, a fost și ea acuzată de extremism. Dennis are 48 de ani și este cetățean danez. La 6 februarie 2019, a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru extremism. ….Toți oamenii menționați mai sus locuiesc în Federația Rusă, dar niciunul dintre ei nu a făcut nimic împotriva legii. De fapt, în mai multe cazuri au fost dinstinși  pentru merite particulare în domeniile social, la locul de muncă sau academic. Vina lor? Să mărturisească o religie, care se pretinde a fi creștină, dar ascunsă de majoritate: cea a Martorilor lui Iehova.

Citește și Coronavirus, Polonia: întreg guvernul în carantină

“Membrii Bisericii Ortodoxe Ruse și ai guvernului s-au reunit […] pentru a elimina tot ceea ce este perceput drept rival”, a comentat Jim Beckford, membru al Academiei Britanice. Folosind o lege controversată din 2016 care permite să marcheze tot ceea ce contrazice învățăturile religiilor tradiționale drept „extremiste”, la 20 aprilie 2017, Curtea Supremă Rusă a dizolvat persoana juridică a minorității religioase. Și astfel o comunitate pașnică de sute de mii de oameni a ajuns să fie considerată nedorită și chiar periculoasă.

De atunci, credincioșii au fost supuși unei persecuții „legalizate” care nu face nicio diferență între tineri, vârstnici, bărbați, femei, persoane sănătoase, persoane cu dizabilități, lucrători, profesioniști, cetățeni ruși sau străini. Mulți dintre credincioși și-au pierdut locul de muncă, s-au pensionat, nu mai pot accesa contul bancar sau la polița de asigurare. Casele lor au fost atacate de grupuri de agenți înarmați și cu glugi. Mulți dintre ei  ar fi fost bătuți și torturați.

La fel ca Feliks Machammadiev, care la 6 februarie a fost bătut sălbatic de către gardienii echipate cu bastoane în Orenburg . El a raportat o fractură de coastă, perforație pulmonară și traumatisme renale. Ambulanața a sosit numai după ce a fost obligat să semneze un document care susține că „a alunecat și a căzut în baie”. Vadim Kucenko, care pe 10 februarie în orașul rus Cita ar fi fost încătușat,  legat la ochi și dus într-o pădure, unde agenții l-ar fi bătut,  sufocat în mod repetat și ar fi fost supus șocurilor electrice pe burtă și picior.

Citește și Coronavirus, OMS: „Contagioși până la 2 săptămâni după vindecare”

Începând cu 14 februarie, 333 de credincioși au fost judecați pentru extremism, 163 închiși, 866 perchezioționate ,  cel puțin 200 de persoane, bărbați și femei între 18 și 89 de ani, au fost incluși în lista presupuților extremiști / teroriști. Aceste persoane se confruntă cu până la 10 ani de închisoare: zece ani pentru participarea la o întâlnire de rugăciune și studierea Evangheliei. Mulți membri ai familiei victimelor care aparțin credințelor majoritare spun că sunt șocați de ceea ce se întâmplă cu cei dragi.  Comunitatea internațională a condamnat de mult tratamentul suferit de Martorii lui Iehova. Acest lucru a fost denunțat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Comitetul ONU pentru Drepturile Omului, UE și Statele Unite.

Comunitatea persecutată de credincioșii din Rusia, Martorii lui Iehova, este aceeași care, datorită pacifismului, ea a fost persecutată sub nazism (și comunism), aceeași care în lagărele de concentrare naziste a fost identificată de un triunghi violet. Și până în prezent este singura comunitate religioasă din Rusia căreia i s-a aplicat legea anti-extremism.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.