În Portugalia, eutanasierea a devenit legală: va fi a cincia țară din Europa

Eutanasierea în Portugalia devine legală. Ieri, Adunarea Republicii a aprobat așa-numita „Lege pentru moartea asistată medical” cu 136 pentru, 78 împotrivă și 4 abțineri. De fapt, Portugalia este a cincea țară din Europa, după Olanda, Belgia, Luxemburg și Elveția și a noua din lume, după Columbia, Canada, Uruguay și cinci state americane în care eutanasierea este legală.

Proiectul de lege stabilește că „eutanasierea nu se pedepsește, cu anticiparea morții prin decizia persoanei”, care are vârsta peste 18 ani și rezidentă în țară și care se află „într-o situație de suferință extremă, cu leziuni ireversibile, de o severitate extremă” sau „suferind de o boală incurabilă și fatală”. El însuși va trebui să-și manifeste această dorință „în mod conștient și expres, demonstrându-și dorința liberă, serioasă și luminată”. El trebuie să fie lucid „capabil să înțeleagă pe deplin semnificația cererii”

Citește și Atenție la insectele cu ochii roșii. În luna mai vor invada parcurile din America

Orice refuz trebuie dovedit și comunicat pacientului „cu cel puțin 24 de ore înainte de operație”. Prevederea clarifică, de asemenea, că eutanasierea „poate avea loc în structurile de sănătate ale Serviciului Național de Sănătate sau în structuri private și sociale autorizate în mod corespunzător” și sub supravegherea a cel puțin doi medici: un medic care urmărește persoana la alegerea sa și un specialist, și, eventual, un psihiatru, dacă există „îndoieli cu privire la capacitatea persoanei de a-și exprima voința într-un mod liber și lucid”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.