În plină urgență de coronavirus, ciclonul Harold a măturat Pacificul de Sud

În mijlocul unei situații de urgență coronavirus, insulele din Pacificul de Sud se confruntă cu trecerea ciclonului tropical Harold care, după ce a provocat daune extinsă și răniți în  Fiji și Vanuatu, îi menține pe locuitori din Tonga în alertă , unde poliția a raportat întreruperi de energie din cauza vânturilor și ploilor puternice.

Creșterea bruscă a puterii ciclonului i-a surprins pe meteorologi. La începutul lunii aprilie, Harold a provocat 27 de dispăruți în Insulele Solomon, înainte de a deveni categoria 5 și a aterizat pe insula Espiritu Santo, cel mai mare arhipelag din Vanuatu. Nu au existat victime în Vanuatu, dar salvatorii au raportat că mulți dintre locuitori au fugit din case în alte adăposturi.

Miercuri ciclonul era de categoria 4 când a ajuns în Fiji cu rafale de vânturi de până la 240 de kilometri pe oră. Guvernul arhipelagului a cerut pe Facebook populației să respecte carantina: „Pentru cei care profită de ciclon pentru a încălca restricțiile pentru Covid-19: STOP”.

New York Times: „Coronavirusul a ajuns la New York din Europa, nu din Asia”

“A fost greu de prezis”, a declarat pentru AFP Bill Singh de la Serviciul Meteorologic din Noua Zeelandă. „Știam ce curs va urma, dar la început fusese evaluat la categoria 3 sau 4. Pe măsură ce avansa pe ape mai calde a câștigat putere.” Se așteaptă ca Harold  să se îndrepte în larg în următoarele ore. Cu toate acestea, potrivit responsabilul site-ului WeatherWatch.co.nz din Noua Zeelandă,  Philip Duncan, a recunoscut că nu este sigur în ce parte se va îndrepta.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.